Bokens skick

För att ha en någorlunda konsistent beskrivning av bokens skick finns möjligheten att använda nedanstående gradering när en annons läggs in eller uppdateras.

Om det finns skador eller saknat material till en bok är det lämpligt att beskriva detta så tydligt som möjligt så en presumtiv köpare kan bilda sig en uppfattning om bokens skick innan köpet genomförs.

Nyskick (As New; Mint) Precis som det låter, boken är i samma skick som när den lämnade tryckeriet. Oläst och i perfekt skick. Förpackningen är intakt om det finns någon och allt extramaterial är inkluderat.

Nära nyskick (Fine) Boken är av allt att döma oläst. Ryggen har inga spår av brytning och sidorna är rena från anteckningar och inga vikningar eller annat finns.

Mycket gott skick (Very Good) Boken är läst och har hanterats varsamt, ryggen är oskadad. Finns det smärre defekter som anteckningar etc. anges detta i beskrivningen av annonsen.

Gott skick (Good) Det normala för en läst bok. Finns det mindre defekter beskrivs dessa i annonsen.

Hyggligt skick (Fair) I det här skicket kan boken innehålla fula under- eller överstrykningar. Trasiga försättsblad, revor, lösa bindningar och så vidare beskrivs i annonsen.

Dåligt skick (Poor) Boken innehåller åtminstone det kompletta antalet sidor. Övrigt beskrivs i annonsen.