Annonserna

Hur skapar jag en annons?

En annons kan skapas först när ett konto finns och du är inloggad, eller genom direktannonseringen. Alla fält markerade med * är obligatoriska. ISBN och pris är endast obligatoriskt om du lägger in en säljes-annons.

Hur länge ligger annonsen inne?

Annonsen ligger inne ett år efter att den lagts ut. Uppdateras annonsen inom denna period förlängs annonseringstiden med ett år från det datum som uppdateringen gjordes. Om ingen uppdatering gjorts innan periodens utgång raderas annonsen automatiskt.

Varför är vissa fält obligatoriska?

De är obligatoriska för att kunna kategorisera och särskilja annonser från varandra.

Vad är ett ISBN-nummer?

ISBN är förkortning för International Standard Book Number.

ISBN på en boks baksida

Du hittar det på baksidan på boken i samband med streckkoden och står i formen. 91-44-01405-8 eller liknande och består alltid av tio eller tretton siffror eller nio siffror och ett X med bindestreck eller mellanslag.

ISBN i början på boken

Finner du inte ISBN-numret där så finns det oftast precis i början på boken på en vänstersida och då står det antagligen i formen ISBN 91-44-01405-8.

Ange det numret utan mellanslag eller bindestreck och i sin korrekta form för att underlätta databassökning efter böcker. Chansen är större att få boken såld om numret anges. Dessutom underlättas hantering av dina annonser. ISBN-numret används även för att visa ett bokomslag där det finns tillgängligt.

Finner du inget ISBN-nummer på den publikation du vill lägga ut på annons kan du ange tio identiska siffror istället. Exempelvis: 4444444444.

Hur ändrar jag en annons?

En annons ändras genom att klicka på titeln som du vill ändra i listningen över dina annonser. Därefter klickar du på den titel som ska ändras. Du måste vara inloggad för att göra detta.

Hur tar jag bort en annons?

En annons tas bort genom att markera de titlar du vill ta bort i din listning av annonser och klicka sedan på knappen nedanför annonserna. Du måste vara inloggad för att göra detta.

Hur lägger jag upp en egen bild?

Tyvärr finns inte den möjligheten, de bilder som visas i anslutning till en annons är en bildbank som då och då uppdateras.

Var finns annonserna?

Annonserna finner du antingen genom att på startsidan använda dig av snabbsöken, senast inlagda annonser-länkarna eller kategorilänkarna som tar dig direkt till de annonser som ligger under en viss kategori.

Hur kontaktar jag annonsören?

Annonsören kontaktas via formuläret som finns till höger om annonsen, eller via telefon om informationen finns.

Vi har inga alternativa vägar att kontakta annonsören.

Hur skickas boken och hur sker betalning?

Hur boken kommer från köpare till säljare sköter köpare och säljare själva. Kurslitteratur.se kan inte ta hand om sådan förmedling. Betalning sker också genom överenskommelse mellan köpare och säljare.

Rekommenderade sändvägar

Vi rekommenderar att skicka mot postförskott eftersom detta garanterar säljaren att få betalt för boken, ett annat alternativ är att skicka med bussgods. Att sätta in pengar på säjarens konto rekommenderar vi inte eftersom det garanterar varken köpare eller säljare att betalning sker samt att litteraturen översänds. Det allra bästa är om det är möjligt att träffas och avsluta affären.

Betalning

Om betalning är tänkt att ske utan att utnyttja postförskott kan man använda banköverföring, payson (som även har något som kallas för paysongaranti), paynova eller paypal.

Jag har betalat men inte fått boken (alternativt skickat boken men inte fått betalt), vad gör jag?

Se alltid till att du har ordentliga kontaktuppgifter på mottagaren innan transaktion sker. Du kan nu undersöka om en polisanmälan kan bli aktuell. Men vänta alltid ett par dagar innan du rycker i nödbromsen, det kan vara posten som är trög.